Мобільна бригада нашого центру провела майже 2 тисячі щеплень проти Covid-19 вакциною Ковішелд, – розповідає Алла Юріївна Шрамко, головна медсестра Немирівського міського ЦПМСД. – Сьогодні ми отримали 160 доз вакцини, тому що, окрім нашого населеного пункту, мобільна бригада працюватиме й у інших населених пунктах району. Щеплювати будемо маломобільні групи населення: людей, які не можуть пересуватися або покинути свою оселю через вік чи за станом здоров’я. Таких, що бажають отримати щеплення, нині по списку вже 89 осіб,- прокоментувала Алла Шрамко.
Кожен регіон має право на свій алгоритм щодо вакцинації, – розповіла заступник директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації Тетяна Бондаренко. – Ми чітко визначили тих, хто потребує, і тих, хто бажає щеплюватися, тому що вакцинація – це добровільна справа. Вінниччина отримала 5600 доз вакцини Sinovac Biotech. Одразу ж з цієї поставки рекомендовано залишити й на друге щеплення, оскільки другу дозу цієї вакцини необхідно вколоти через 28 днів після першої.
Для нас цей процес новий, тому що ми ніколи не вакцинували вдома. Тому ці мобільні бригади – це ті, хто вже працював з вакциною, хто додатково пройшов навчання. 30 хвилин після проведення щеплення бригада буде спостерігати за реакцією особи на щеплення. Мобільні бригади забезпечені повним набором необхідних медичних засобів для надання невідкладної медичної допомоги у випадку розвитку алергічної реакції, запевнила Тетяна Бондаренко.
Тетяна Бондаренко запевнила, що Вінницька область готова вакцинувати 50 % населення. На даний час в області працює 9 мобільних бригад, 34 пунктів щеплення.
На жаль, коронавірус не вщухає, медики налаштовані працювати швидко та ефективно. Для того, щоб мати колективний імунітет, необхідно охопити вакцинацією хоча би 50 % населення.
Зараз, на першому-другому етапі вакцинальної кампанії, у деяких районах області ми вже вакцинували проти коронавірусу 60-70 % медичних працівників.
 
Возможно, это изображение (текст «unicef $ VACCINE AC»)
 
Возможно, это изображение (стоит и в помещении)
 
Возможно, это изображение (автомобиль и на открытом воздухе)
 
Возможно, это изображение (1 человек, автомобиль и на открытом воздухе)
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек)