Вакцинацію проводять дві мобільні бригади; Калинівського міського ЦПСМД та ЦПМСД №3, які пройшли навчання щодо вакцинаціі саме Pfizer-BioNTech.

Згідно з планом вакцинації, за кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії.

Друга категорія, хто отримає щеплення  Pfizer -  працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники. Важливо, що щеплення залишками вакцини Comirnati виробництва Pfizer не передбачається.

 До відома, вакцина Comirnati від Pfizer-BioNTech - це мРНК вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Вона дозволена для екстреного використання ВООЗ, вакцину застосовують у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. За результатами клінічних досліджень, ефективність її становить 95%

Нагадаємо, 18 квітня Вінниччина отримала  першу партію - 1170 доз вакцини Pfizer-BioNTech Comirnaty, оскільки саме така кількість передбачена в одному контейнері виробником.

Щотижнево (за необхідності - частіше) вакцина доставлятиметься  з національного складу, де вона зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C, на регіональні склади в спеціальних контейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Розвезення вакцини  у регіони здійснює приватна логістична компанія «Фармасофт». Разом з вакцинами доставлятимуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

У Вінниці вакцина зберігатимуть у тих самих термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти, попередньо розморожені до +2°C - +8°C, флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадам. Її мають використати протягом 120 годин.