Участь у вітанні колективу  медичного закладу взяли голова облдержадміністрації Сергій Борзов та його перша заступниця Наталя Заболотна, заступниця  директора обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації Тетяна Бондаренко та заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк, керівництво  Вінницького обласного центру громадського здоров’я Олександр Мельник,  ліквідатори  аварії на ЧАЕС, медики, громадськість.

-Яку б назву не мала ця лікарня, вона завжди має репутацію закладу, де працюють високопрофесійні та кваліфіковані фахівці, - наголосив під час урочистостей Сергій Борзов.

Очільник ОДА зауважив, що півроку тому в диспансері почали надавати допомогу пацієнтам з постковідними ускладненнями. Це майже є 80% пацієнтів.

-З обласного бюджету виділено 3 мільйони гривень на закупівлю медичного обладнання, а саме апарату ШВЛ (320 тис.грн.) та 73 штуки кисневих концентраторів (2883,5 тис.грн.), монітору пацієнта для облаштування палати інтенсивної терапії (на суму 70 тис. грн.), -додав Сергій Борзов.

В подарунок від облдержадмінстрації диспансер також отримав сертифікат на 2 мільйони гривень для придбання та встановлення зовнішнього ліфтового підйомника, що дозволить сполучити усі три поверхи лікарні та забезпечити належну доступність для маломобільних груп пацієнтів та відвідувачів.

– Декілька причин у нас сьогодні для зустрічі. Сумна – це 35 роковини Чорнобильської трагедії і ювілейна – 25-річчя створення закладу. На сьогодні в нашій державі вже стає винятком наявність таких медичних закладів, - приєдналась до вітань Тетяна Бондаренко.

Вона наголосила на тому, що  департамент надалі буде віднаходити всі можливості й ресурси для того, щоб диспансер існував та надавав послуги ліквідаторам та пацієнтам, що проходять постковідну реабілітацію.

Під час урочистих заходів присутнім презентували буклети та відеоролик про медичний заклад, а також збірки тез «Чорнобиль – біль України. Медико-соціальні аспекти –  підсумки 35-річних досліджень».

Як зазначила керівник закладу Світлана Голодюк, до збірки  увійшло 56 науково-практичних публікацій співробітників диспансеру та партнерів лікарні, опубліковано історичний нарис із хронологією подій за 85 років розвитку лікарні.

Керівництво  області вручили грамоти від облдержадміністрації, обласної Ради та департаменту охорони здоров’я  найкращим медичним працівникам «чорнобильського» диспансеру.

Друга частина заходів -  наукова  - була присвячена питанням діагностики та лікування хвороб, що є наслідками аварії на ЧАЕС та пандемії СOVID – 19.