Під час зустрічі мова йшла про підписання закладами угод з НСЗУ по пакетам медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна наголосила, що на Вінниччині 12 із 30 «ковідних» лікарень підписали договір з Національною службою здоров’я України.

Ольга Задорожна  -  директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА, зауважила, що в Україні процес контрактування медзакладів триває.  Завершиться він – 28 квітня цього року. Нині  на Вінниччині три заклади очікують проект договору – завершальну стадію контрактування, дві пропозиції перебуває на розгляді в НСЗУ, а також подано 10 повторних та 3 нових пропозиції. 

-Наразі врегулювання потребує ситуація в Регіональному центрі фтизіо-пульмонології по контрактуванню за «ковідним» пакетом, адже там 200 стаціонарних ліжок, а також в Обласній лікарні імені Ющенка за «терапевтичним» пакетом медичних послуг, - додала Ольга Задорожна.

Делегація НСЗУ в супроводі керівництва  профільного департаменту ОДА відвідали Жмеринську ЦРЛ та медичні заклади Шаргородської територіальної громади.

За підсумками зустрічі, фахівці НСЗУ спільно з Вінницькою ОДА та департаментом охорони здоров`я опрацювали проблемні моменти та визначили шляхи їх вирішення для максимального контрактування закладів охорони здоров‘я області.