Аналогічна вакцина AstraZeneca випускається в Європі під торговельною назвою Vaxzevria та у Індії під назвою CoviShield.

Центр громадського здоров’я МОЗ України інформує, що вакцина AstraZeneca (AZD1222) виробництва Інституту сироватки крові Індії (Covishield) та вакцина, виготовлена південнокорейською компанією SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio), є ідентичними за складом та технологіями виготовлення, не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

За інформацією МОЗ в Україну надійде  367,200 тисячі доз вакцини AstraZeneca, яку виробляють у Південній Кореї.

Наступним етапом щеплювальної кампанії на  Вінниччині заплановано вакцинувати від COVID-19 людей віком 65+ незалежно від професії та підписаної декларації з сімейним лікарем.

Охочих вакцинуватися запрошують  записатися  у чергу на щеплення проти COVID-19 за місцем проживання у реєстратора пункту щеплення. 

На наступному тижні відбудеться тестування можливостей національної системи  вакцинації згідно затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України  від 12 квітня 2021 р. № 340-р «Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період до 31 грудня 2021 року».

Відповідно до Національного плану та формування  колективного імунітету має бути провакциновано 70% дорослого населення .

Адреси 139 пунктів щеплення та телефони за посиланням