Також завдяки ініціативі обласного Департаменту охорони здоров’я та реабілітації, відтепер медичні заклади співпрацюватимуть з Вінницьким національним медичним університетом ім.М.І.Пирогова. Відповідне рішення було підтримано депутатським корпусом. До відома, на Вінниччині клінічні кафедри вишу розміщуються в одинадцяти лікарнях Вінниччини.
За словами директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольги Задорожної, співпраця передусім полягає в тому, що медзаклади надають свою площу клінічним кафедрам вишу для організації там освітнього процесу для студентів, але оновлений проект цим не обмежується.
-Наразі ухвалене рішення, згідно з яким університет зобов’язується безплатно на пільговій основі надавати путівки на навчання з перепідготовки (спеціалізації), курси підвищення кваліфікації (стажування, тематичне удосконалення, симуляційні тренінги, фахові школи, семінари, майстер-класи) штатних лікарів медзакладів на базі яких розташовані клінічні бази ВНМУ, за погодженням із головними лікарями, - додає Ольга Задорожна.
Окрім цього, на сесії розглянули питання змін до Статутів медичних комунальних некомерційних підприємств, зокрема: Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К. Заболотного, Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки, Територіального медичного об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».