Учасникам презентували план роботи госпітальної ради Вінницького госпітального округу на 2021 рік. Присутні розглянули організаційні засади функціонування закладів охорони здоров’я області у 2021 році та перспективи розвитку на 2021 рік.
Голова госпітальної ради Наталя Заболотна зазначила, що наприкінці 2020 року внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України щодо порядку створення госпітальних округів та механізму управління у госпітальному окрузі. Затверджено склад госпітальної ради Вінницького госпітального округу.
-Склад госпітальної ради включає 21 особу. За поданням голови госпітальної ради, з-поміж її членів обираються один або два заступники голови та секретар госпітальної ради, яких маємо сьогодні визначити, – зауважила Наталя Заболотна.
Варто зазначити, що до складу госпітальної ради увійшли чотири представники ОДА, два представники облради, два представники закладів охорони здоров’я первинної ланки, шість представників закладів охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, два представники закладів «третинного» рівня що надають високоспеціалізовану медичну допомогу.
У складі госпітальної ради є один представник закладів громадського здоров’я, а це директор ДУ «Вінницький обласний лабораторний Центр МОЗ України» та один представник закладу охорони здоров’я, що надає екстрену медичну допомогу: директор КНП «Територіальне медичне об’єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»).
До госпітальної ради також входить один представник профспілок працівників охорони здоров’я, два представники громадськості – громадських об’єднань, які представляють інтереси пацієнтів, або інших громадських об’єднань.
Очільниця обласного Департаменту охорони здоров`я та реабілітації Ольга Задорожна пояснює, що у Вінницькій області функціонує один госпітальний округ, який об’єднує всі заклади охорони здоров’я, що надають вторинну —спеціалізовану, а також третинну – високоспеціалізовану – медичну допомогу в межах області.
-Мета функціонування госпітальної ради – розробити, затвердити та реалізувати план розвитку госпітального округу на період від трьох до п’яти років. Для досягнення цієї мети керівники лікувально-профілактичних закладів звітуватимуть про проведену роботу щодо покращення матеріально-технічної бази лікарень, про кадровий потенціал закладів, а також надаватимуть інформацію про підписані договори з НСЗУ. Маємо сформувати спроможну мережу закладів охорони здоров’я області та ефективний маршрут пацієнта екстреної медичної допомоги, - наголосила Ольга Задорожна.
Керівник профільного департаменту додає, що формування Плану розвитку Вінницького госпітального округу має базуватись на збереженні здоров’я та життя пацієнтів, на максимальній концентрації кадрових і матеріально-технічних ресурсів для потреб населення.