І це означає, що пункти вакцинації та мобільні бригади спроможні нарощувати темпи вакцинації. І головні складові цієї спроможності - наявність вакцин та достатня кількість бажаючих вакцинуватися з цільових груп.
За інформацією МОЗ України, найближчим часом у Вінницьку область плануються поставки вакцин AstraZeneca та CoronoVac. Для здійснення масової вакцинації людей з III-IV етапів Дорожньої карти протягом травня пройдуть навчання медики мобільних бригад:10 бригад по вакцині Pfizer/BioNTech та 10 бригад по вакцині AstraZeneca.
Нагадаємо, що 12 квітня у Вінницьку область Міністерством охорони здоров’я України поставлено 5 600 доз вакцини CoronoVac, виробництва Sinovac Biotech. За рекомендацією МОЗ України, половина доз одразу були залишені на ревакцинацію через 28 днів. Даною вакциною вакцинуються маломобільні групи населення та особи, які за ними доглядають, працівники освіти, які беруть участь в ЗНО. В області працюють 9 мобільних бригад, станом на 06 травня 2870 людей отримали щеплення вакциною.
Також Вінниччина отримала 3510 доз вакцини Pfizer/BioNTech. Вакциновано 2676 людей. Даною вакциною щеплюють працівників та пацієнтів інтернатних закладів для осіб похилого віку, працівники ДСНС, працівників прикордонних підрозділів.
Нині в області працюють 2 мобільні бригади, які пройшли навчання по вакцині Pfizer/BioNTech. 11- 12 травня тренінги по роботі з вакциною Pfizer/BioNTech пройдуть медики ще 5 мобільних бригад. А з 11 травня розпочнеться щеплення другою дозою Pfizer/BioNTech.
Щодо вакцини AstraZeneca/Covishield, то 24 лютого МОЗ України передав на Вінниччину 17 800 доз вакцини AstraZeneca/Covishield. 26 квітня на Вінниччину поставлено 13 700 доз AstraZeneca SKBio. Вакцинуються люди з І та ІІ етапів Дорожньої карти та люди віком 65 років+. Всього AstraZeneca провакциновано 28 630 людей. 13-14 травня заплановано навчання 5 мобільних бригад по вакцині AstraZeneca. 19 травня стартує ревакцинація вакциною AstraZeneca.
 
P.S. Дозвіл на використання фотосвітлини отриманий.