Цей день відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя зі 141 країни в професійну громадську організацію – Міжнародну раду медичних сестер.
З нагоди свята керівництво департаменту охорони здоров’я та реабілітації провели онлайн-зустріч з медичними сестрами та медичними братами області.
-У цей святковий день увесь світ вшановує незмінних і незамінних помічниць лікарів – медичних сестер. 2020 рік був вкрай важкий. Він дійсно показав важливість медичної спільноти загалом та медичних сестер зокрема. Щиро дякуємо усім медичним сестрам, що першими вийшли на передову боротьби з пандемією. Медичні сестри ковідних відділень та первинної ланки протягом останнього року працювали понаднормово, 24/7. На жаль, у нас є і сумна статистика – протягом цього року вісім медичних сестер померло від коронавірусної хвороби. Це наші медичні сестри, що віддали своє життя найгуманнішій професії – служіння людям, - наголосила під час звернення до колективів медичних закладів Директор департаменту Ольга Задорожна.
Вона також додала, що з лютого 2021 року розпочалась вакцинація від гострої респіраторної хвороби КОВІД – 19. Сформовано 20 мобільних бригад, до яких входять і медсестри, які проводять кропітку щоденну роботу, працюють без вихідних та протягом дня проїжджають сотні кілометрів, щоб якісно провести вакцинальну кампанію сотням мешканцям області.
Ольга Задорожна побажала медичним сестрам та братам здоров’я, творчої наснаги, професійних здобутків, достатку, гармонії у взаєминах з пацієнтами.
До привітань приєдналась перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна. У своєму зверненні вона наголосила, що в області працює понад 15000 медичних сестер.
-Медичні сестри перші у вакцинальній компанії проти КОВІД, перші у заборі біологічних середовищ для діагностики на КОВІД, перші у машинах екстреної медичної допомоги. Протягом останнього напруженого року ви показали, та ще раз довели, свій високий професіоналізм та відданість професії. Завдяки Вам врятовано тисячі життів, вчасно надана кваліфікована медична допомога, - підкреслила Наталя Заболотна.