Забір крові на наявність антитіл до ВІЛ проводитиметься в рамках тижня тестування до Дня пам’яті померлих від СНІДу: 14 травня з 10 до 16 години на базі мобільної амбулаторії КНП ВОР «Клінічний Центр інфекційних хвороб» на території вокзального комплексу станції Вінниця.
А також 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 травня на Європейській площі з 12.00 до 17.00. Усіх охочих безкоштовно обстежуватимуть за допомогою експрес-тестів. Результати яких готові за 10 хвилин.
ВІЛ-інфекція, як і раніше залишається невиліковним захворюванням. Тестування на ВІЛ - найкращий спосіб профілактики ВІЛ. Адже щойно людина дізнається про свій позитивний статус, вона зазвичай змінює свою поведінку і приймає рішення про використання бар’єрної контрацепції та початок антиретровірусної терапії, яка може врятувати людині життя.
В Україні близько 250 000 людей живуть з ВІЛ, і половина з них не знає про свій статус. Водночас серед тих, хто дізнався про свій статус та розпочав АРВ-терапію, 94% людей досягли невизначуваного рівня вірусного навантаження.