За словами директора обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольги Задорожної, відтепер діти, що знаходяться в інфекційній лікарні з діагнозом «ковід», можуть перебувати спільно з батьками.
-Це базовий заклад, який надає допомогу дітям, хворим на коронавірус. Часто ознаки COVID-19 виявляються й у батьків маленьких пацієнтів. Однак чинний Статут медзакладу унеможливлює сумісне перебування матері або батька з хворою дитиною, хоча в лікарні для цього створені всі умови. Більше того, заклад зайшов на ковідний пакет, відповідно до якого надається допомога і дитячому, і дорослому населенню. Так батьки зможуть бути з хворою дитиною і отримувати якісне лікування, - наголосила Ольга Задорожна.
Також 13 квітня відбулось засідання постійної комісії з питань будівництва, комунального майна транспорту та розвитку інфраструктури. Питання, які розглядалися комісією та стосувалися медичної сфери, були запропоновані профільним департаментом. Зокрема йшла мова про внесення змін щодо рішення 4 сесії обласної ради 8 скликання «Про реорганізацію КНП «Вінницька обласна психіатрична лікарня №2 ВОР» шляхом приєднання до КНП «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. Ющенка».