- Я зрозуміла, що моє майбутнє — це медицина, навчаючись в 11 класі, коли я на 0,5 ставки влаштувалася  в хірургічне відділення молодшою медичною сестрою. Тоді я побачила медицину, так би мовити, зсередини. Тому, не вагаючись, після закінчення Літинської ЗОШ №1, вступила до Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д.К.Заболотного. Після закінчення була прийнята на роботу в інфекційне відділення, де пропрацювала  один рік. Згодом пройшла курси підвищення кваліфікації та нині працюю медичною сестрою-анестезисткою.

-Звичайно навчання і робота з хворими - це різні речі. В коледжі нас навчають теоретичним знанням, які ми використовуємо у своїй роботі, але праця з людьми - це не тільки медикаментозне лікування, але ще й індивідуальний підхід до кожного хворого. Адже у кожного свій характер, різні проблеми та хвороби. Усіх потрібно вислухати, підтримати, допомогти фізично і морально.

-Коли прийшла працювати було страшно і важко, насамперед працювати з хворими, які потребують уваги щохвилини, яких охоплює паніка, коли не вистачає повітря. Яких потрібно заспокоїти і запевнити, що все буде добре, вони не самі, ми допоможемо, зробимо все, що в наших силах, щоб вони могли повернутися до своїх рідних здоровими.

-Я медсестра і лікувати пацієнтів не можу — виконую лише призначення лікаря. Я можу їм допомогти морально, а це вже 40 % лікування. Це заряджає, надихає і згодом, коли пацієнти приходять, щоб сказати «дякую», бо ти їх підтримав або побув поруч і сказав, що це не страшно, — це надихає найбільше.

Що побажаєте колегам напередодні Дня медичного працівника?

-Ситуація з COVID-19 показала вразливість та неоціненність медичної праці. Приємно, що у цей важкий період, наш колектив ще більше згуртувався. В першу чергу хочу подякувати медичним сестрам, лікарям-анестезіологам, молодшим медичним сестрам, медичним сестрам-анестезисткам та завідувачці відділення Іванишиній О.В., які працювали та працюють і в день, і вночі не покладаючи рук.

-Хочу побажати всім колегам, насамперед ставитися до роботи відповідально, йти за покликом серця та справи. Лікувати й ставитись до пацієнтів, як до своїх рідних. Тому, що кожен із нас може опинитися в такій непростій ситуації. Бажаю Вам та Вашим рідним міцного здоров’я і добробуту. Нехай збуваються всі Ваші задуми, а віра й оптимізм завжди залишаються з Вами.   Наснаги, наснаги і наснаги!!!