Тож, аби пацієнти, що проживають на території Вінниччини з цією небезпечною спадковою хворобою  знали більше про своє захворювання і могли консультуватися з сімейними лікарями, на Вінниччині була створена «Школа гемофілії».

Перше засідання  школи відбулося на базі Вінницької дитячої обласної лікарні, куди були запрошені гематологи, хірурги, травматологи, сімейні лікарі, терапевти, лікарі-терапевти, фізіотерапевти та усі бажаючі. До слова запрошували провідних фахівців із Києва та Львова.

Новостворена школа покликана допомагати лікарям різних профілів правильно діагностувати це захворювання, а також надавати кваліфіковану допомогу пацієнтам, хворим на гемофілію. 

Під час зсідання школи розглядалися проблеми надання допомоги пацієнтам з гемофілією у Вінницькій області,  актуальні питання діагностики та лікування гемофілії.

До обговорень долучились батьки маленьких пацієнтів ВОДКЛ, яких також цікавили питання пов’язані з контролем за дітьми з гемофілією, та способом їхнього життя.

Організатори сподіваються, що новостворена «Школа гемофілії» стане надійним джерелом теоретичних та практичних знань про цю небезпечну хворобу  і допоможе лікарям у роботі з пацієнтами.

 

12.06.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА