Проєктом  рішення «Про передачу медичного обладнання»  передбачено безоплатну передачу рентгенівських діагностичних стаціонарних систем та апаратів ультразвукової діагностики у власність Калинівської, Бершадської, Хмільницької, Гайсинської, Жмеринської, Тульчинської та Ямпільської територіальних громад.

Нині медичне обладнання загальною вартістю майже 40 млн грн перебуває в оперативному управлінні комунальної установи «Вінницький обласний центр технічного та фінансового нагляду за діяльністю закладів охорони здоров’я». Воно закуповувалося для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах за рахунок коштів, виділених з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою СОVID-19 та її наслідками.

Рентгенівські діагностичні системи коштують по 4,8 млн грн, а УЗД-апарати - 800 тис. грн кожен.

Завдяки злагодженій роботі департаменту охорони здоров’я та реабілітації і регулярним засіданням депутатських комісій обласної ради, обладнання вдалося передати в користування максимально швидко. Отож, люди в районах області швидше отримають доступ до якісних медичних послуг.

Також депутати проголосували про передачу майна до  комунальної  власності Могилів-Подільської міської територіальної громади Могилів-Подільського району Вінницької області.