Значна частина його пацієнтів вже отримала щеплення.  І останнім часом кількість охочих вакцинуватися збільшилася.

«У серпні охочих щепитися було до 15 осіб. Зараз маємо понад 200. На жаль багато людей не розуміє для чого вони це роблять.  Більшість думає, що це для довідки, щоб пустили у транспорт, магазин чи іншу область.  Насправді це потрібно для їхнього ж здоров’я. Так, вакцинація не дає 100% захисту від захворювання на COVID-19, але вона на 90% зменшує ризик ускладнення пневмонії, ускладнення на серце, нирки та інші органи», - відзначає сімейний лікар Тарас Мартиняк.  

Як розповідає Тарас Вікторович серед його пацієнтів уже є 30 випадків захворювання на COVID-19. Частина  з них щепилися, а частина ні. Хвороба у них протікала по-різному. Також лікар відзначає, що у цю хвилю захворювання COVID-19 має дуже швидкий перебіг хвороби. За лічені дні стан пацієнта значно погіршується і з’являються втома, задишка, підвищена температура, кашель, нудота, відсутність апетиту.

«Серед тих, хто захворів 10 осіб були вакциновані однієї чи двома дозами. До госпіталізації у них не дійшло. Пройшовши амбулаторне лікування вони з негативним ПЛР-тестами повернулися до роботи.  Більшість із невакцинованих потребували госпіталізації. У них були ускладнення на серце та нирки.  Один пацієнт помер. Я закликаю усіх людей вакцинуватися, щоб бути здоровими. Це можливість захистити себе та своїх рідних від важкого перебігу хвороби», - додає Тарас Мартиняк.