Відзначимо, що першого лютого стартувала кампанія зі щеплення дітей віком від шести місяців до шести років проти поліомієліту. Імунізують тих, хто пропустив вакцинацію за Національним календарем щеплень. Імунізують маленьких мешканців області інактивованою поліовакциною (ІПВ).


«Першого лютого стартувала кампанія із щеплення від поліомієліту. Під неї підпадають дітки, віком від 6 місяців до 6 років, які взагалі не щеплені або мають одне щеплення.. Ми увійшли в трійку лідерів областей по Україні, де вакцинація проходить успішно і батьки та лікарі підійшли до цього процесу відповідально. У Міністерстві охорони здоров’я продовжили вакцинальну кампанію, аби усі охочі могли отримати щеплення від поліомієліту. Наші діти мають бути захищені від цієї хвороби», - наголосила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко.
Додамо, що загалом по Україні показники щеплення від поліомієліту становить 21%.


Довідка:
Поліомієліт — небезпечне інфекційне захворювання. Може викликати параліч і навіть смерть дітей, Розвивається через 24-48 годин. Найбільш небезпечна хвороба для дітей. Специфічного лікування немає. І повністю ліквідувати захворювання у світі не вдалося. При не достатній вакцинації, є загроза спалаху в будь-які країні. Додамо, що у жовтні 2021 року поліомієліт став причиною паралічу у невакцинованої півторарічної дитини в Рівненській області.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Задорожна Ольга Іванівна

Задорожна Ольга Іванівна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21036

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 66-12-05