Основними темами для спілкування  під час зібрання були: забезпечення виплати пенсій ліквідаторам, а також їх лікування, реабілітація, надання медикаментів.

На семінар були запрошені представники Міністерства охорони здоров’я України, медичні працівники, фахівці Департаменту соціальної політики, громадські організації, медичні працівники.

За словами Володимира Войтова – Президента ВГОІ «Союз Чорнобиль України»  першочерговими проблемами, які необхідно вирішити це – збільшення видатків на харчування у спеціалізованих чорнобильських медичних закладах, продовження фінансування бюджетної Програми «Відшкодування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», витрат на лікування у закладах охорони здоров’я, а також в процесі підготовки та здійснення медичної реформи, забезпечити збереження існуючої мережі спеціалізованих лікувальних закладів для чорнобильців.

У ході проведення семінару учасники отримали змогу оцінити якість роботи Вінницького обласного спеціалізованого клінічного диспансеру  радіаційного захисту населення, поспілкуватись з медичними працівниками та пацієнтами закладу.

 

 

 

 

 

25.07.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА