Фахівці розглядали актуальне питання організації бюджетного процесу для закладів охорони здоров’я у 2017 році, роботу лікувально-профілактичних закладів у  системі «PROZORRO».

За словами Людмили Грабович – директора ДОЗ ОДА – ситуація у бюджетній сфері обласної здоровоохорони змінюється і наразі вимагає від нас контролювати бюджетний процес у кожному ЛПЗ. Тому  кошты необхідно спрямовувати  на першочергові потреби закладів, - наголосила директор Департаменту.

Людмила Грабович також звернула увагу присутніх на забезпечення закладів третинного рівня відповідними умовами для людей з інвалідністю.

Спеціалістами також розглядались проблеми функціонування виїзних консультаційних бригад екстреної медичної допомоги та їхня роль у наданні медичної допомоги населенню області.

Окремим питанням, яке зацікавило присутніх, стали перспективи запровадження у медичній сфері Вінниччини гендерно-орієнтованого бюджетування – формування бюджету з урахуванням потреб жіночого та чоловічого населення.

Наприкінці засідання Людмила Грабович  висловила сподівання, що усі заклади охорони здоров’я третинного рівня будуть плідно та ефективно співпрацювати між собою.  У свою чергу, Департамент надаватиме усю можливу допомогу в роботі закладів усіх рівнів.

 

 

 

 

 

 

 

18.08.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА