Захід отримав назву «Цукровий діабет – спосіб життя» і був спрямований на інформування медичних працівників щодо профілактики та раннього виявлення такого небезпечного неінфекційного захворювання.

Участь у зібранні взяли фахівці-ендокринологи з Вінниці та Києва. Спеціалісти висловлювали свої думки, щодо здорового харчування, різноманітних дієт для хворих на ЦД.

Прозвучали проблемні питання, пов’язані з депресіями у пацієнтів, що ускладнюють лікування хворих. Важливою темою для обговорення стала резистентна гіпертензія (патологічний стан, при якому рівень артеріального тиску залишається завищеним, незважаючи на застосування комбінованого лікування). Фахівці окремо зупинилися на шляхах її подолання.

Медики отримали фахові консультації від провідних вінницьких та київських ендокринологів. На запитання присутніх відповідали: Пилип Прудиус – головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного Центру, Галина Анохіна -  професор кафедри гастроентерології, дієтології і ендоскопії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика.

Як зазначив Пилип Прудиус, діабет, не лише медична, а й економічна і соціальна проблема. Витрати на лікування цукрового діабету становлять 12% всіх витрат на охорону здоров’я в світі.  Тому профілактика цього неінфекційного захворювання та потужна інформаційна кампанія серед населення можне знизити невтішні показники інвалідизації та смертності громадян.

 

 Прес-служба ДОЗ ОДА