-Це перший пересувний апарат у нашому обласному диспансері. Обладнання незамінне для оперативної високоточної діагностики, як пацієнтів відділення ультразвукової діагностики,яке відкрили у 2015 році, так і важких, ургентних хворих, які знаходяться на стаціонарі. Старий апарат, яким лікарі користуються досі, вже морально застарів і його не можна застосовувати на сучасному рівні. Подароване обладнання збільшить і обсяг, і якість обстежень, значно підвищить ефективність надання допомоги вінничанам. Нова УЗД-система, яку ми отримали, італійського виробництва, дозволяє обстежувати хворих, виконувати весь спектр діагностичних маніпуляцій,виявляти захворювання на ранніх стадіях і своєчасно його лікувати, а також профілактувати недуги, – зазначив головний лікар ВОКОД, д.м.н Володимир Шамрай.
За словами завідуючого відділенням ультразвукової діагностики ВОКОД Ігоря Іванова,УЗД-апарат експертного класу і обстеження на ньому максимально об’єктивні, адже обладнання дозволяє давати на екран чітку картинку та виявляти найдрібніші пухлини.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, сьогодні спільне завдання як медиків, так і обласної влади зробити Вінницький обласний клінічний онкодиспансер найкращим в Україні. Аби заклад був конкурентоспроможним не лише з державними, а й з приватними лікарнями.

 

Прес-служба Департаменту охорони здоров`я ОДА

За матеріалами сайту ВОКОД