Це  один з найстарших лікувальних закладів регіону.

Його історія починалась з земської хірургічної лікарні на 150 ліжок. Вже тоді вона називалась «Пироговська» - на честь видатного хірурга Миколи Івановича Пирогова.

Сьогодні тут щороку приймають 25 тисяч пацієнтів з усієї області, проводять більше 10 тисяч операцій.

За 100 років свого існування Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова перетворилася у найсучасніший, найпотужніший лікувальний заклад Вінницької області, у якому поєднуються традиції і новітні технології.

 Тож у новому хірургічному корпусі головну  «ювілярку» вітали представники обласної, міської влади, духовенство, колеги з провідних вітчизняних лікувальних закладів та громадськість. Приймали вітання медики закладу.  Їм вручали відзнаки та грамоти Кабміну, облради, ОДА, Департаменту охорони здоров’я.

Головному лікарю, Олександру Жупанову, презентували сертифікати від ОДА - на 900 тисяч гривень для придбання мікроавтобусу та 300 тисяч гривень на потреби установи – від міської влади. Відтепер лікувальному закладу та його пацієнтам також служитиме  новий фіброгастроскоп та бронхоскоп для ранньої та точної діагностики захворювань.

-Ми прийняли рішення і зробимо також капітальні ремонти усіх корпусів лікарні. Ми повинні зробити все, щоб через 2-3 роки наша обласна клінічна лікарня імені Пирогова була найкращою в Україні. Лікувальний заклад отримає 145 мільйонів гривень цільової субвенції з державного бюджету на придбання обладнання для лікарні імені Пирогова,- сказав голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, вітаючи зі святом медичних працівників.

Приєднався до привітань з нагоди ювілею Анатолій Олійник – керівник Вінницької обласної Ради.

Привітав медиків і презентував сертифікат на 300 тисяч гривень міський голова Сергій Моргунов.

-Це дійсно дуже велике свято і не тільки для колективу і закладу, а й для всієї області і міста. Можна просто сказати сто років, а якщо вдуматися, це ціла епоха. Скільки професійних поколінь лікарів працювали тут і врятували сотні тисяч людських життів, - каже очільник міста.

Людмила Грабович  - директор Департаменту охорони здоров’я ОДА, вітаючи зі святом медиків, зазначила, що лікарня імені Пирогова завжди стояла і стоїть на варті охорони здоров’я не лише регіону, а й країни.

- Колективу лікарні дійсно є чим пишатись. Приємно, що ми йдемо до завершального етапу у відкритті хірургічного відділення. Завдяки колективу та керівництву лікарні при підтримці Уряду та Президента України вже є можливість забезпечити належним обладнанням безпосередньо хірургічне відділення. Тож бажаю вам отримувати задоволення від своєї роботи, пишатися своєю професією. Впевнена, що  пацієнти завжди вдячні вам за збережене життя, - додала очільниця Департаменту охорони здоров’я ОДА.

Далі на «іменинницю» та її колектив очікував святковий концерт. Продовжилось святкування науково-практичною конференцією: «Актуальні питання сучасної медицини»,  на яку запрошені усі провідні вітчизняні науковці та медики.

 

Прес-служба Департаменту охорони здоров`я ОДА