Зі вступним словом до присутніх звернулася начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню ДОЗ Вінницької ОДА Ольга Задорожна. У своєму виступі вона зазначила, що у зв’язку з теперішньою ситуацією в країні, важко залишатись спокійним. Особливо важко зараз учасникам АТО та їх сім’ям. В сучасній медицині головним чином боряться із фізіологічними причинами хвороби, а психоемоційні фактори майже не враховуються. Тому надання психіатричної допомоги необхідне на усіх рівнях, особливо на первинній ланці. Адже пацієнт в першу чергу звертається до сімейного лікаря. Також важливим чинником лікування є комунікація та тісна співпраця між лікарями всіх спеціальностей.

Фахівці Вінницької обласної психоневрологічної лікарні імені О.І.Ющенка розглянули роботу психіатричної служби області та особливості певних психічних розладів. Про сучасний підхід до вирішення психічних проблем розповідали представники обласного науково-практичного Центру психосоматичної медицини та медико-психологічної реабілітації учасників АТО і членів їх сімей. Цікавою для обговорення практичних лікарів стала тема «Чи можливо зберегти психічне здоро’я в сучасному світі?».

Доповіді другої частини конференції були зосередженні на медико-психологічному супроводі учасників АТО і членів їх сімей.

По завершенню доповідей були проведені майтер класи. Учасників конференції ознайомили з центрами та ритмами тіла, а також показали принципи балансу в роботі з пацієнтами, які пережили психічну травму.

 

 

4.12.2017

Прес служба ДОЗ ОДА