Відтепер, у демобілізованих захисників з’явилася можливість отримувати не лише якісне лікування, що включає медикаментозну терапію, фізіотерапевтичне лікування,  бальнеологію та грязетерапію, допомогу медичного психолога. Окрім того, важливим є і те, що процес лікування проходитиме в комфортних умовах.

Участь у відкритті спеціалізованих палат взяв міський голова Олександр Пузир, представники райдержадміністрації, учасники бойових дій та медичні працівники закладу охорони здоров’я.

На ремонт палат для атовців витратили близько 300 тис. гривень. Сума для лікарні – непосильна. Однак беззаперечна фінансова підтримка міської влади надала змогу створити належні умови для реабілітації військовослужбовців.

Спеціалізовані палати багаті на простір, мають нові меблі, сучасні телевізори, встановлено спеціальні ліжка з ортопедичними матрацами, створено комфортні умови, які необхідні для процесу реабілітації бійців. Крім того, наявні окремі санвузли, які обладнанні з урахуванням можливих проблем при пересуванні. Також, найближчим часом буде налаштовано Wi-fi.  

Учасники заходу на власні очі могли побачити перетворення і оцінити рівень створених достойних умов перебування бійців. Екскурсію лікарняними коридорами проводив особисто головний лікар медустанови Олександр Євтушок. Він з гордістю показував спеціалізовані палати та нове устаткування. Від себе особисто та усього персоналу лікарні головний лікар висловив слова щирої вдячності міській владі за розуміння та фінансову допомогу. Перш ніж переступити поріг оновлених палат гості взяли участь у символічному перерізанні червоної стрічки.

Керівник міста Олександр Пузир, в свою чергу наголосив, що Козятинська міська рада визначає одним із нагальних питань соціального та економічного розвитку міста – забезпечення належного медичного обслуговування містян та забезпечення інтересів громади в процесі формування госпітальних округів. Також, очільник Козятина подякував всім учасникам за проведену важливу роботу щодо створення палат для вищевказаних категорій, що є кроком вперед по наданню якісної медичної допомоги хворим, комфортні умови перебування на лікарняному ліжку та прискорення одужання.

 

За матеріалами сайту Вінницької ОДА