Про це йшлось під час звіту по Програмі «Здоров’я вінничан на 2017-2020 роки» у 2017 році. Повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

Важливою рушійною силою розвитку медицини є впровадження інформаційних технологій. Автоматична обробка інформації створює єдиний медичний інформаційний простір у місті та дозволяє покращити якість обслуговування вінничан. В цьому році робота по впровадженню засобів інформатизації в закладах охорони здоров’я продовжилась. У центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) міста всі заплановані робочі місця облаштовані, здійснюється підтримка та вдосконалення роботи медичної інформаційної системи.

Триває інформатизація закладів вторинного рівня. До медичної інформаційної системи «Доктор Елекс» підключені Міська клінічна лікарня №1, Міська лікарня «Центр матері та дитини», Міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, КЗ «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології» (КЗ ВРЦСП), Міський клінічний пологовий будинок №1 (МК ПБ№1), Міський клінічний пологовий будинок №2 (МКПБ№2), Міська клінічна лікарня №3, Міське комунальне підприємство «Медичний стоматологічний центр» (МКП МСЦ), Міське комунальне підприємство «Лікувально-діагностичний центр». Станом на 1 грудня всього у медичних закладах міста створено 528 робочих місць для роботи в медичній системі, в тому числі у 2017 році – 103 робочих місця.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш, більш, ніж 53 тисячі вінничан користуються «Персональним кабінетом пацієнтів». Тут можна переглядати дані своєї медичної картки, результати аналізів, висновки лікарів, а також знайомитися із призначеним лікуванням тощо не виходячи з дому. А також – без телефонного дзвінка чи відвідування Центру первинної медико-санітарної допомоги записатись на прийом до лікаря.

Нагадаємо, що для реєстрації у цій системі потрібно звернутись з паспортом у Центр первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання для того, щоб отримати логін та пароль у сімейного лікаря. Зайти до «Персонального кабінету пацієнта» можна і з офіційного сайту міської ради. Для цього потрібно увійти в розділ «Галузі міста» та перейти до підрозділу «Охорона здоров’я».

Онлайн-запис на прийом до лікаря здійснюється натисканням кнопок «Запис до лікуючого лікаря» (лікаря загальної практики сімейної медицини) та «Запис до вузького спеціаліста» (невропатолога, гастроентеролога, офтальмолога, кардіолога, отоларинголога та інш.). Якщо на теперішній час дільничний лікар пацієнта буде  відсутній, людині буде надана можливість вибрати лікаря з переліку всіх лікарів Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Прес-служба ДОЗ ОДА