Вартість бронхоскопа склала 560 тисяч гривень, на закупівлю реанімобіля використано 2,5 млн. гривень.

Окрім того, за словами головного лікарня Центру Анатолія Пірникози, упродовж 2017 року з обласного бюджету було виділено 9,5 млн. гривень на придбання дороговартісного обладнання для роботи оперативної централізованої диспетчерської, яка обслуговуватиме всю Вінницьку область, а також додатково спрямовано 500 тисяч гривень на закупівлю гастроскопа.

Під час зустрічі керівнику Вінниччини та керіництіву Департаменту охорони здоров’я  було презентовано програму для оперативно-диспетчерської служби, що забезпечує оперативне управління бригадами, та продемонстровано її функціонування.

 За словами працівників Центру, у 2 півріччі поточного року до цієї системи вдалося підключити 12 районів області та місто Вінниця, і на сьогодні за допомогою зазначеної програми обслуговується 1 млн. 25 тисяч населення області.

Покриття ж цією системою другої частини області передбачається вже навесні.

-Цей напрям є одним із пріоритетних у 2018 році, - підкреслив, коментуючи презентацію, Валерій Коровій. – Ми підійшли до практичної реалізації і втілення того, над чим працювали останніх декілька років.

Голова облдержадміністрації також наголосив, що обласна влада має амбітні плани на наступний рік і в питанні оновлення автомобільного парку служби екстреної медичної допомоги. 

 

Прес-служба ДОЗ ОДА