— З першого січня запрацювала Національна служба здоров’я, на яку покладено фінансування медичної галузі, — зазначив Ігор Івасюк. — Для того аби лікарні отримували кошти, потрібно на базі лікарняних закладів першого рівня до початку червня 2018 року відкрити неприбуткові комунальні підприємства, інакше їх фінансування здійснюватиметься з місцевих бюджетів. 

Платитимуть за надання первинної допомоги з власної кишені й ті вінничани, які до кінця 2018 року не укладуть декларації з сімейними лікарями. За послуги тим, хто вчасно підпише декларації,  гроші надходитимуть також з Національної служби здоров’я.

— До кожного мешканця потрібно донести інформацію про укладання декларацій, - наголосила Людмила Грабович, — адже відповідальність за проведення медичного реформування відтепер покладається на органи місцевого саморядування та гостітальні громадські ради.

Перед учасниками наради поставили завдання, які потрібно виконати у першу чергу: сформувати госпітальні громадські ради, проінформувати населення про укладання декларацій, реорганізувати лікувальні заклади та розробити стратегічний план розвитку госпітальних округів.

Прес-служба ДОЗ ОДА 24.01.2018