Вони  цікавились поінформованістю лікарів, медсестер та населення щодо  аспектів  підписання декларацій з сімейними лікарями,  закупівлі програмного забезпечення та комп’ютерів для кожного сімейного лікаря, а також уміння володіти електронними системами.

Представники Департаменту побували у Вінницько-Хутірській амбулаторії загальної практики сімейної медицини,  у Деснянській АЗПСМ. Фахівці відвідали й Калинівщину, де здійснили візит до  міського центру первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторії у Черепашинцях і Корделівці.

 Провели в лікувальних закладах інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо основних аспектів впровадження медреформи на первинному рівні.

Алла Гайдаш - головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню ДОЗ ОДА наголосила, що робота з підготовки до реформування активно впроваджується у закладах:

-Амбулаторії та лікарні постійно поповнюються новою технікою, проводяться ремонти та навчається персонал. Населення обізнане щодо питань реформування галузі, а також знає, які кроки необхідно виконати, аби підписати декларацію з сімейними лікарями. Уся інформація розміщена на стендах, інформаційних куточках, а сімейні лікарі індивідуально спілкуються з пацієнтами під час відвідувань, -  розповідає Алла Гайдаш, - звичайно є деякі проблемні моменти, але вони вирішаться найближчим часом.

  Фахівець Департаменту закликала лікарів відповідально  поставитися до реформування медичної галузі, адже від цього залежить здоров’я і життя пацієнтів,  а також - престиж медичних працівників.

Прес-служба ДОЗ ОДА