Про це говорили під час наради фахівці Департаменту охорони здоров’я та головні лікарі обласних закладів первинки.

-З 2018 року заклади первинної медичної допомоги, що автономізувалися,  укладатимуть контракт з Національною службою здоров’я.  Розпочнеться  їх фінансування за новою моделлю. Окрім цього, усі заклади «первинки» підключаються  до системи «eHealth», – на цьому наголосила заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА, Надія Марусяк.

В даний час розроблено вісім медичних інформаційних систем, які працюють у мережі «Електронне здоров’я». Щоб зареєструвати заклад, необхідно створити електронний цифровий підпис керівником медичного закладу, створити робочу адресу електронної пошти, обрати одну із медичних інформаційних систем, які під`єднані до «eHealth», внести інформацію про медичний заклад у відповідні пункти, підтвердити  запис електронним підписом, перейти за відповідним посиланням, що надійде на електронну пошту. Також затвердити обліковий запис користувача для керівника медичного закладу.

-Важливим у роботі в системі «eHealth» є вибір закладом такої медичної інформаційної системи, яка відповідала би системі Міністерства охорони здоров’я, інших медичних закладів, службі екстреної медичної допомоги,  – наголосила Надія Марусяк.

Прес-служба ДОЗ ОДА