Кошти на масштабне забезпечення матеріально-технічної бази «первинки», зарплати медпрацівникам, навчання майбутніх лікарів та надання послуг пільговим категоріям населення виділялись як з районного, міського, так і сільських та селищних бюджетів. Всього на забезпечення лікувальних закладів з місцевих бюджетів пішло понад 13 мільйонів гривень.

У 2017 році за бюджетні кошти було закуплено 13 комп’ютерів, принтери та іншу оргтехніку. В усіх амбулаторіях є інтернет, закуплено програмне забезпечення і лікарі готують електронну базу пацієнтів.  За рахунок додатково виділених коштів закуплено 7 470 доз туберкуліну, купили новий бінокулярний мікроскоп. Впродовж двох років, тобто 2016-2017р. було придбано вісім санітарних автомобілів, 40 велосипедів для працівників ФАПів,  пральні машини в усі амбулаторії, 15 холодильників, електрокардіографи, хірургічні набори, мікроскопи та інше медичне обладнання.

- Місцева влада чітко усвідомлює, що крім матеріальнотехнічого забезпечення необхідно створювати комфортні умови праці лікарям, дбати про поповнення кваліфікованого кадрового потенціалу, матеріально стимулювати медиків, - каже головний лікар Гайсинського районного медичного центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Кацан. – Сьогодні 29 медичних працівників безкоштовно доїжджають на роботу. Медпрацівники отримують тринадцяту зарплату та премії. За рахунок коштів місцевих бюджетів ми навчаємо чотирьох майбутніх сімейних лікарів в медуніверситеті ім. Пирогова.


 Прес-служба ДОЗ ОДА