Про це зазначила директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович під час зустрічі з головними лікарями «первники» області.

Лікар, якому довіряєте, паспорт, ідентифікаційний код  та мобільний телефон – такі умови для початку підписання декларацій з  сімейними лікарями, яке розпочнеться уже з наступного тижня, а саме з другого квітня.

Підписуючи декларацію з конкретним лікарем, людина повідомляє державу (НСЗУ), що оплата за її обслуговування має надходити у цей медзаклад. Якщо людина захоче змінити лікаря, достатньо підписати декларацію з новим – стара автоматично скасується в системі «Електронне здоров’я»

Основне правило для кампанії «Лікар в кожну родину» полягає в тому, що підписати декларації можна лише з тими лікарями, в тих медичних закладах, де вже підключена медична інформаційна системи до глобальної системи eHealth.

Орієнтиром для населення Вінниччини буде спеціальна наліпка, яка інформує про те, що в цьому конкретному медзакладі можна обрати лікаря та підписати з ним декларацію.

Обрати свого лікаря встигнуть усі, але  не рекомендується відкладати це на кінець року.

Прес-служба ДОЗ ОДА