З 27 травня 2021 року набрав чинності пункт 24 Розділу Х Перехідних положень Земельного кодексу України на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», яким визначено, що землями комунальної власності територіальних громад вважаються всі землі державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах таких територіальних громад, крім земель визначених підпунктами «а» – «е» даного пункту.

З дня переходу повноважень щодо розпорядження землями водного фонду в комунальну власність територіальних громад Департаментом проведена робота по передачі договорів оренди водних об’єктів для подальшого укладання та поновлення договорів оренди відповідними територіальними громадами.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 року № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету», здійснює контроль за надходженнями до обласного бюджету коштів від орендної плати за водні об’єкти (їх частини), що надавались  в користування на умовах оренди обласною державною адміністрацією, державна реєстрація права комунальної власності на земельні ділянки водного фонду на які ще не оформлена.

З метою недопущення заборгованості по сплаті орендної плати за воду (водний простір), що може призвести до недоотримання коштів до обласного бюджету, Департаментом правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації проведено ряд зустрічей з орендарями водних об’єктів.

Так, наприклад, 03 серпня 2022 року в Департаменті проведено нараду, на яку запрошено ФОП Петрука В.А., який мав заборгованість за користування водним об’єктом, який розташований на території Погребищенської міської територіальної громади у сумі 10928,05 грн. У ході чого, акцентовано увагу останнього на необхідності сплати до обласного бюджету зазначеної суми заборгованості.

Як наслідок, ФОП Петруком В.А. вжито дієвих заходів, в результаті чого заборгованість у сумі 10928,05 грн. погашено в повному обсязі.

Загалом, з 01 січня  2022 року по 01 серпня 2022 року надійшло до обласного бюджету 746,7 тис. грн. від орендної плати за водні об’єкти (їх частини).

Робота в даному напрямку триває.

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65