Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2018 рік, затвердженого розпорядження голови облдержадміністрації від 17 січня 2018 року № 20 20 квітня проведене штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту Вінницької районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за темою: «Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту Вінницького району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання боєзапасу  Міністерства оборони України» під керівництвом голови районної державної адміністрації Демченка Михайла Івановича за участю керівників збірних та приймальних пунктів евакуації району, фахівців Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації.

          В ході тренування відпрацьовані завдання, які заплановані в Плані проведення штабного тренування, для керівників збірних та приймальних пунктів евакуації району, практично показано роботу районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісії з питань евакуації під керівництвом Бегуса Олега Михайловича, заслухані доповіді керівників районних спеціалізованих служб цивільного захисту.

                                                    

         В кращу сторону відмічено роботу керівників спеціалізованих служб: зв’язку і оповіщення – Ілика Олексія Сергійовича, матеріального забезпечення, торгівлі та харчування – Вернигор Валентини Миколаївни, комунально-технічної, транспортного забезпечення – Глушенока Юрія Віталійовича, охорони громадського порядку – Яворського Олександра Леонідовича, медичного захисту – Кривов’яза Олександра Леонідовича, захисту сільськогосподарських тварин і рослин – Григи Інни Миколаївни, енергетики – Соломанюка Леоніда Сергійовича.

                                                    

          Уміло розгорнули до роботи два збірних пункти евакуації Дорожненської та Медвідської сільських рад та один приймальний пункт евакуації Стрижавської селищної ради. Були відпрацьовані заплановані питання реєстрації, відправки до небезпечного місця евакуйованого населення. Відпрацьовані елементи евакуації дітей та персоналу із дошкільного навчального закладу села Медвідка, що показало злагодженість дій та повноту знань евакуаційних заходів.

                                               

       Основна мета тренування щодо вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Вінницької районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту досягнута.

          В ході  штабного  тренування  підвищено  рівень підготовки керівництва та населення Вінницького району до надзвичайних ситуацій та здійснення безперебійного життєзабезпечення населення.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38