4 травня 2018 року під головуванням віце-прем'єр міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія ЗУБКА в режимі відеоконференції відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на порядок денний якого винесено два питання: 

  1. Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2018 року.
  2. Про стан підготовки місць масового відпочинку на водних об'єктах України до прийняття відпочивальників.

                                                      

       За результатами засідання заступник голови обласної державної адміністрації Василь Броварник звернув увагу присутніх на те що за інформацією Вінницького обласного гідрометеоцентру в області протягом 4-6 травня встановлена надзвичайна 5-го класу пожежна небезпека. У зв’язку з цим керівникам обласних підприємств, установ та організацій, головам районних державних адміністрацій, органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити:

  • безумовне виконання заходів щодо забезпечення протидії пожежам у природних екосистемах, сільгоспугіддях та сміттєзвалищах, затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації від 14 грудня 2016 року № 936 та протокольних рішень № 1 - 4 засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 6 березня 2018 року Протокол № 6;
  • організацію роз’яснювальної роботи серед населення в частині попередження пожеж в природних екосистемах та джотримання правил поведінки на водних об'єктах.

       Підрозділам  Головних  управлінь ДС НС України у Вінницькій області, Національної поліції у Вінницькій області, Патрульної поліції у Вінницькій області, обласного управління лісового та мисливського господарства, комунального спеціалізованого  лісогосподарського підприємства "Облагроліс" необхідно уточнити плани взаємодії. 

        За інформацією  учасників засідання підрозділи протипожежної спеціалізованої  служби  цивільного  захисту знаходяться в режимі постійної готовності. 

     В районах області організована робота щодо постійного відстеження обстановки, попередження та ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, подій та інших ускладнень.