На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 03.10.2017 р. №39053/0/1-17 з метою підвищення готовності органів влади до виконання заходів із захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2018 рік, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.01.2018 р. №20, 31 травня 2018 року проведене штабне тренування органів управління цивільного захисту Калинівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на тему: “Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту Калинівського району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України”.

        В ході тренування відпрацьовані завдання, які заплановані в Плані проведення штабного тренування, для керівників збірних та приймальних пунктів евакуації району, практично показано роботу районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісії з питань евакуації, заслухані доповіді керівників районних спеціалізованих служб цивільного захисту.

        Було розгорнуто роботу:

- збірних пунктів евакуації №3 Калинівський РБК, №4 с. Сальник, №5 с. Павлівка;

- приймальних пунктів евакуації №9 с. Уладівське, №10 с. Нова Гребля.

     

  Здійснено аналіз наявності, повноти і якості розробки документів на них та відпрацьовано організацію та проведення заходів з евакуації населення району та проведення прийому та розташування евакуйованого населення.

  

        Проведене інструктивно-методичне заняття з начальниками збірних та приймальних пунктів евакуації району щодо відпрацювання необхідних документів та організації їх роботи в умовах надзвичайної ситуації з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України.

        Основна мета тренування щодо вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Калинівської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту досягнута.

        В ході штабного тренування підвищено рівень підготовки керівництва та населення Калинівського району до надзвичайних ситуацій та здійснення безперебійного життєзабезпечення населення.