На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 03.10.2017 р. №39053/0/1-17 та відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2018 рік», затвердженого розпорядженням голови Вінницької обласної державної адміністрації від 17.01.2018 р. № 20, 14 червня 2018 року  проведене штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту Бершадської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за темою: «Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту Бершадського району при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на гідроспоруді Ладижинської ТЕС».

         Склад учасників тренування:

  • органи управління Бершадської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (за окремим списком);
  • районна комісія з питань евакуації;
  • начальники  збірно-приймальних пунктів евакуації с. Маньківка та с. Красносілка Бершадського району;
  • сільські голови, голова Шляхівської ОТГ та начальники збірно-приймальних пунктів евакуації району;
  • начальники районних спеціалізованих служб цивільного захисту, підприємства, установи і організації, які забезпечують виконання евакуаційних заходів;
  • представники РС ГУ ДСНС у Вінницькій області.

                                                                                

         Навчальні цілі, що відпрацьовувалися в ході тренування:

  • вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Бершадської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту;
  • підвищення готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого катастрофічного затоплення при виникненні надзвичайної ситуації на гідроспоруді  Ладижинської ТЕС, а також життєзабезпечення евакуйованого населення;
  • практичне відпрацювання заходів з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення громадської безпеки і порядку.

           В районі розроблено 1,4 тисячі пам’яток населенню: «Пам’ятка евакуйованим» та «Порядок дій населення під час проведення евакуації».

           Проведено роз’яснювальну роботу через засоби масової інформації серед населення району щодо мети та завдань штабного тренування.

     Районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови комісії – голови райдержадміністрації Стефанцова Івана Васильовича розпочала свою роботу вчасно у встановленні терміни.

      Керівники районних спеціалізованих служб показали достатній рівень знань щодо готовності до проведення заходів з евакуації та забезпечення громадської безпеки і порядку. Протягом тренування було відмічено достатній рівень організації взаємодії між спеціалізованими службами цивільного захисту району. Інформація по тренуванню своєчасно поступала до керівництва району та чергових служб. Заслухано протокол районної комісії з питань ТЕБ та НС щодо порядку дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на  Ладижинській ТЕС.       Під час тренування згідно плану розгорнули свою роботу два збірно- приймальних пункти евакуації сіл Маньківки і Красносілки, де були відпрацьовані питання реєстрації та відправки до небезпечного місця евакуйованого населення.

     

 В селі Маньківка та селі Красносілка начальники збірно-приймального пункту евакуації №5 та №4 ознайомили учасників штабних тренувань із умовами роботи збірно-приймальних пунктів, де будуть зареєстровані та розміщені евакуйовані жителі сіл Маньківка та сіл Красносілка. Були доведенні місця, умови проживання та заходи щодо забезпечення життєдіяльності евакуйованого населення.

        Підсумки відпрацювання практичних дій штабного тренування були обговорені на місцях їх проведення і при заслуховуванні керівного складу служб цивільного захисту.

     Відмічено роботу керівників спеціалізованих служб: зв’язку і оповіщення, торгівлі та харчування, матеріального, транспортного забезпечення, охорони громадського порядку, медичного захисту, захисту сільськогосподарських тварин і рослин, енергетики.

 

        Основна мета штабного тренування щодо вдосконалення злагодженості та оперативності в роботі органів управління та сил цивільного захисту з питань організації виконання заходів, передбачених планом евакуації Бершадської районної ланки Вінницької обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту досягнута.

        Практично відпрацьовано:

  • приведення в готовність органів управління та сил цивільного захисту району до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого катастрофічного затоплення при виникненні надзвичайної ситуації на гідроспоруді Ладижинської ТЕС;
  • заходи з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення громадської безпеки і порядку;
  • елементи життєзабезпечення евакуйованого населення.

        До штабного тренування було залучено 150 осіб та 12 одиниць техніки.

        В ході штабного тренування підвищено рівень підготовки керівництва і населення Бершадського району до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38