Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту області на 2018 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17 січня 2018 року №20, 5 липня в Департаменті цивільного захисту проведений навчально-методичний збір щодо підсумків роботи з підготовки цивільного захисту у І півріччі та визначення завдань на ІІ півріччя 2018 року.

 

           Мета збору:

  1. Підвести підсумки роботи щодо виконання основних заходів з підготовки цивільного захисту за І півріччя 2018 року.
  2. Вивчити вимоги керівних документів та особливості виконання основних заходів з підготовки цивільного захисту у ІІ півріччі 2018 року.
  3. Визначити єдині погляди та підходи щодо виконання завдань у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, захисту населення і територій.
  4. Підвищити професійну підготовку осіб, залучених на збір.

 

          До участі в зборі залучалися:

  1. Начальники структурних підрозділів (фахівці) з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міст і районів.
  2. Керівний склад та фахівці Департаменту цивільного захисту  облдержадміністрації.
  3. Представники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту.

         

         При проведенні навчально-методичного збору розглядалися питання:

  1. Підсумки роботи з підготовки цивільного захисту області за І півріччя 2018 року.
  2. Особливості роботи органів управління районної (міської) ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у ІІ півріччі 2018 року.
  3. Питання організації оповіщення органів управління ЦЗ і населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій. Здійснено показ презентації.
  4. Стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.
  5. Внесення змін до Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов'язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту в НМЦ ЦЗ та БЖД Вінницької області (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. N 230).
  6. Стан створення та утримання місцевих матеріальних резервів.
  7. Аналіз виконання пропозицій та усунення недоліків, визначених в ході перевірки КМУ.
  8. Аналіз стану хімічного та радіаційного захисту в області.

 

      Під час навчально-методичного збору відбувся обмін досвідом з ліквідації надзвичайної ситуації в Чечельницькому  районі, заслухано керівників структурних підрозділів з питань цивільного захисту щодо організації діяльності з питань цивільного захисту.

      Фахівцями Департаменту цивільного захисту організовано демонстрацію презентації щодо модернізації системи оповіщення з висвітленням методичних та практичних матеріалів для обміну передовим досвідом.

 

      По завершенню були підведення підсумки збору та наданні практичні рекомендації; фахівцями Департаменту роздані додаткові методичні матеріали, які допоможуть у подальшій роботі з питань цивільного захисту.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38