Метеорологічна обстановка:   Вдень 30 листопада та протягом доби 01 грудня  очікується сніг, місцями хуртовини, на дорогах утримуватиметься ожеледиця.  В наступні дні істотних опадів не прогнозується.  Відбуватиметься поступове підвищення температурного режиму. Місцями туман.

30 листопада вдень:    Мінлива хмарність, місцями сніг, місцями хуртовини. На дорогах місцями ожеледиця.

                                         Вітер північно-східний, 5-10 м/с.

                                            Температура 5-10° морозу.

01-02 грудня:               Хмарно, 01.12 сніг, місцями сильний, 02.12 місцями невеликий сніг.  На дорогах ожеледиця.

                                         Вітер південо-східний, 5-10 м/с.

                                            Температура вночі 5-10° морозу, вдень 3-8° морозу.

За попередніми даними:

03-04 грудня:               Без істотних опадів.  На дорогах ожеледиця.

                                           Температура  03.12 вночі 5-10° морозу, вдень від 2° тепла до 3° морозу,

                                                                     04.12 вночі 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла.

Гідрологічна  обстановка:

       З 28 листопада по 02 грудня на річках басейну річки Дністер поява льодових явищ у вигляді заберегів та шуги. На окремих ділянках річок встановлення льодоставу, при цьому місцями можливе формування заторів льоду з різким коливанням рівнів води.

Використовувався матеріал прогнозу погоди

Вінницького обласного центру з гідрометеорології

Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій

Внаслідок випадіння опадів не виключені незначні ускладнення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становить 1 (зелений) рівень загрози порушення руху автотранспорту, роботи електричних мереж, комунального господарства.

Формування льодових явищ на річках та водоймах області потребують особливого дотримання правил безпеки під час зимової підлідної ловлі риби.

Враховуючи метеорологічну обстановку Департамент цивільного захисту облдержадміністрації рекомендує продовжувати роботи з забезпечення:

готовності органів управління та сил обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, районних (міських) ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації  та події на об’єктах житлово-комунального господарства, транспорту, паливно-енергетичного комплексу, зв’язку та об’єктах життєзабезпечення.  Особливу увагу звернути на готовність до дій снігоочисної техніки, наявність запасів паливно-мастильних матеріалів для неї та матеріальних засобів для відновлення ліній електропередач і зв’язку;

цілодобової роботи оперативних штабів та їх взаємодії з метою  постійного відстеження обстановки, попередження та ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, подій та інших ускладнень;

цілодобового моніторингу можливого впливу несприятливих погодних умов на функціонування потенційно-небезпечних об’єктів, об’єктів енергетики, зв’язку, транспортної інфраструктури  та систем життєзабезпечення населення, закладів освіти та охорони здоров’я. Особливу увагу звертати на недопущення виїзду з населених пунктів в складних погодних умовах пасажирських автобусів і вантажного транспорту, який може стати причиною утворення заторів на дорогах;

цілодобової роботи пунктів обігріву для населення, яке не має постійного місця проживання;

проведення роз’яснювальних робіт серед населення,  із залученням засобів масової інформації, щодо:

  • дотримання правил безпеки на тонкому льоду;
  • уникнення переохолоджень організму;
  • проведення профілактичних заходів проти грипу та ГРВІ;
  • дотримання правил пожежної безпеки;
  • неухильного дотримання водіями правил дорожнього руху, безпечного інтервалу та швидкісного режиму (пам'ятка "Увага! Снігові замети!").