Згідно "Плану основних заходів цивільного захисту області на 2020 рік", затвердженого головою обласної державної адміністрації від 03.01.2020 року №2,  з 17 вересня по 17 жовтня 2020 року в області проходив "Місячник Цивільного захисту".

          На високому професійному рівні організували і провели заходи Місячника керівники структурних підрозділів з питань цивільного захисту районних державних адміністрацій та міст обласного значення з дотриманням обмежувально-карантинних заходів щодо запобігання виникнення та розповсюдження коронавірусу SARS-CoV-2 на території області. Вчасно були надані звітні матеріали до Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації.

          В позитивну сторону відмічається активне залучення до участі в заходах Місячника цивільного захисту населення, працівників відомств, установ, підприємств незалежно від форми власності, навчальних та медичних закладів об’єднаних територіальних громад: Вороновицької, Глуховецької, Гніванської, Дашівської, Джулинської, Жданівської, Іллінецької, Козятинської, Немирівської, Студенянської, Сокиринецької, Томашпільської, Шпиківської. Ними у оформлених папках вчасно надані звітні та підтверджуючі матеріали.

           В поточному році надали особливої уваги заходам цивільного захисту такі установи та організації:

Департамент освіти і науки облдержадміністрації;

Головне управління ДСНС у Вінницькій області;

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області;

Навчально-методичний центр Цивільного захисту та БЖД області;

АТ "Вінницягаз";

АТ "Вінницяобленерго".

          За планом Місячника в період з 21 по 25 вересня 2020 року проходили районні та міські огляд-конкурси серед підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності та навчальних закладів на кращу навчально-матеріальну базу з цивільного захисту, а з 5 по 9 жовтня обласний огляд-конкурс з дотриманням обмежувально-карантинних заходів щодо запобігання виникнення та розповсюдження коронавірусу SARS-CoV-2.

          Аналіз наданих до Департаменту підтверджуючих матеріалів показав, що відповідально поставилися до виконання заходів Місячника цивільного захисту заклади освіти, медичні установи, підприємства газового господарства, житлово-комунального господарства та енергетики.

          Ними у оформлених папках вчасно надані звітні матеріали (плани проведення, фотографії, пам'ятки, дитячі роботи, реферати, підтверджуючі матеріали виступів у засобах масової інформації, електронні носії).

          За підсумками конкурсу кращими визначені та нагороджені  грамотами Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації:

серед закладів освіти:

  • Вінницький технічний коледж;
  • Тульчинський коледж культури;
  • Комарівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний заклад, Вороновицької об’єднаної територіальної громади;
  • Навчально-виховний комплекс №3 «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» м. Могилів-Подільського;
  • Джулинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Джулинської об’єднаної територіальної громади;
  • Бронницька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, Могилів-Подільського району;
  • Пасинківський навчально-виховний комплекс середня загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад, Шаргородського району;

 серед підприємств, установ і організацій:

  • Жмеринське відділення АТ "Вінницягаз";
  • Могилів-Подільська комунальна служба «Дністер».