Офіційні сайти органів місцевого самоврядування (міських, селищних та сільських рад) рясніють повідомленнями про урочисті проводи юнаків на службу з врученням їх символічних подарунків, матеріальної допомоги, квітів. Переважна більшість територіальних громад забезпечує організовану відправку відібраних призовників до Обласного збірного пункту (місто Козятин) найнятим автомобільним транспортом коштом громад. Урочисті проводи новобранців до війська та їх організована доставка до збірного пункту свідчить про те, що очільники територіальних громад Вінниччини розуміють важливість питань, пов’язаних з забезпеченням обороноздатності нашої держави та забезпечують виконання завдань, визначених для них в галузі оборонної роботи Законом України «Про органи місцевого самоврядування в Україні».

За інформацією Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишнього Вінницького обласного військового комісаріату) днями з обласного збірного пункту до військових частин Збройних Сил України було відправлено першу партію новобранців Вінниччини. Під час першої відправки з 6 по 8 квітня відправлено 172 призовника.

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації вітає усіх молодих воїнів з важливим етапом у їхньому житті. Твердо переконані, що ратна служба Вітчизні буде однією з самих яскравих сторінок їхньої долі, а армійське життя додасть їм впевненості у своїх силах та можливості здолати будь-які життєві перешкоди для досягнення поставленої життєвої мети.

Щиро дякуємо матусям і татусям новобранців за те, що вони дали життя та виховали справжніх синів України, готових здобути відповідні військові знання та навички, які безумовно згодяться їм у житті, а у випадку необхідності – для захисту рідної Батьківщини від ворога. Нагадаємо, що відповідно до рішень Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО військовослужбовці строкової служби до виконання завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил на сході України не залучаються.

В добру путь, дорогі наші воїни, наші захисники !

Вірно служіть Вітчизні та повертайтеся додому живими та здоровими.