Метою проведення занять було підвищення рівня знань та навичок голів виконавчих комітетів рад та фіхівців з питань цивільного захисту щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вовченко Сергій Дмитрович визначив основні завдання та цілі, що плануються до відпрацюваня в ході навчання та довів законодавчі та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту; завдання і функції структурного підрозділу з питань цивільного захисту місцевої державної адміністрації та в територіальній громаді.

Начальник відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності  мережі пунктів управління Циркун Зоя Миколаївна довела інформацію щодо планування діяльності підсистеми ЄДС ЦЗ та її ланок; організації заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей; підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях органів управління і сил цивільного захисту та навчання населення діям у НС.

Про заходи організації реагування на надзвичайні ситуації та керівництво роботами з їх ліквідації виступив начальник відділу цивільного захисту Бурковськиий Глєб Юрійович

Головним спеціалістом відділу цивільного захисту, організації навчання населення та інформаційної взаємодії Голдибаном Ігорем Анатолійовичем роз’яснено питання укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних  та найпростіших укриттях,  спорудах подвійного призначення).

Заступником начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області Скорбачем О.О. доведено питання підготовки до дій у надзвичаних ситуаціях керівного складу і фахівців органів управління та сил ЦЗ, організацію навчання населення  організації навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях.

 На високому професійному рівні  керівним та викладацьким складом   ВПУ № 41 м.Тульчин відпрацьовано практичне питання щодо розгортання приймального пункту евакуації, організації життєзабезпечення евакуйованого населення,  ознайомлено із побудовою та обладнанням захисної споруди цивільного захисту, підготовкою приміщення до укриття населення.

Поставлені навчальні цілі були досягнуті, з’ясовано проблемні питання з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій мирного часу та в особливий період і опрацьовані шляхи їх вирішення.