21 червня 2022 року на виконання пункту 17 розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2022 року № 181-р «Питання запровадження та забезпечення здійснення заходів правового режиму воєнного стану в Україні» в Департаменті з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної військової адміністрації проведено заняття із членами обласної евакуаційної комісії на тему: «Щодо діяльності обласної комісії з питань евакуації».

Навчальні цілі заняття:

  1. Підвищити рівень знань та вдосконалити навички членів обласної комісії з питань евакуації щодо підготовки до проведення евакуаційних заходів на території області.
  2. Відпрацювати питання взаємодії органів управління цивільного захисту області при організації приймання, розміщення та всебічного життєзабезпечення населення, яке підлягає евакуації з районів бойових дій.

 

В ході заняття заступником начальника управління - начальником відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління Департаменту Зоєю Циркун  та головним спеціалістом відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління – секретарем обласної комісії з питань евакуації Павлом Бєлих було доведено:

положення про обласну комісію з питань евакуації;

виконання наказу Начальника обласної військової адміністрації від 09.03.2022 року № 70 «Щодо підготовки до проведення евакуаційних заходів на території області з районів бойових дій»;

аналіз виконання листа обласної військової адміністрації від 26.02.2022 року № 01.01-62/1197 «Про підготовку до проведення евакуаційних заходів»;

організацію роботи обласної комісії з питань евакуації у разі прийняття рішення про евакуацію на території області та основні завдання членів евакуаційної комісії під час виконання заходів з евакуації, здійснення транспортування, приймання, розміщення та всебічного життєзабезпечення евакуйованого населення;

особливості проведення евакуації населення, якщо виникає загроза його життю, а також матеріальних та культурних цінностей, якщо виникає загроза їх пошкодження або знищення.

Заступник директора Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації – начальник управління освіти і науки Володимир Буняк висвітив питання щодо організації заходів з евакуації та здійснення навчально-виховного процесу в закладах освіти області в період військової агресії російської федерації.

Заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації – начальник управління молодіжної політики та електронного врядування Ірина Коцюбівська розповіла про заходи щодо здійснення приймання, проведення обліку, розміщення та всебічного життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб на території Вінницької області з початку проведення воєнних дій.

Було заслуховано пропозиції та доповнення з відповідного напрямку заступника директора – начальник управління медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної військової адміністрації Тетяни Бондаренко та заступника директора Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації - Валентини Кирилюк.

Під час заняття членами обласної евакуаційної комісії було опрацьовано проєкт «Методики планування заходів з евакуації» на виконання вимог листа Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій.

Учасники заняття приділили значну увагу щодо підготовки до якісного проведення евакуаційних заходів на території області, а саме організованого виведення чи вивезення із зони надзвичайної ситуації або зони можливого ураження населення, якщо виникає загроза його життю або здоров’ю, а також матеріальних і культурних цінностей, якщо виникає загроза їх пошкодження або знищення.

 

Заступник директора Департаменту                   

      Валерій ІНДИК

 

 

 

 

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38