За інформацією українського гідрометеоцентру 26-27 лютого на території України очікується  значне зниження температури (14-20о, місцями до 25о морозу), вдень   27   лютого   на території Вінницької області  та м.Вінниці   прогнозується  посилення  північно-східного  вітру (пориви 15-20м/с),  місцями  сильний сніг, місцями хуртовини,  на дорогах утримається ожеледиця. За таких погодних умов можливі порушення в системах життєзабезпечення населення.

        26 лютого 2018 року у режимі відеоконференції під головуванням Віце-прем'єр міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія ЗУБКА проведено засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з метою організації заходів щодо запобігання випадкам переохолодження та надання допомоги людям у період значного пониження температури,  реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій при ускладненні погодних умов.

                                                                       

        За результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник голови облдержадміністрації Броварник В.М. - керівник обласного оперативного штабу поставив завдання щодо підтримання в режимі підвищеної готовності підрозділів служб цивільного захисту та додаткового підсилення їх особовим складом, транспортними засобами та необхідним технічним майном.