За інформацією Українського гідрометеорологічного центру внаслідок впливу двох активних циклонів в більшості областей України, в т.ч. і у Вінницькій області, очікуються складні погодні умови:

        17 березня сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого  снігу  (приріст  снігового покриву 5-10 см), пориви вітру 15-22м/с, на дорогах ожеледиця.

        18  березня  сильні снігопади, хуртовини (приріст снігового покриву 20-25см), пориви вітру 15-22 м/с, на дорогах ожеледиця. Зниження нічної температури до 10-16 морозу.          

        Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху  транспорту на окремих ділянках  і  вулицях, що становитиме високу загрозу,  порушення  руху  автотранспорту, роботи енергетичних, будівельних галузей та комунального господарства.

                               

        З метою оперативного реагування на можливе виникнення надзвичайних ситуацій під головуванням віце-прем'єр міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія ЗУБКА в режимі відеоконференції відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на порядок денний якого винесено два питання:

  • про заходи центральних і місцевих органів влади щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 17-18 березня 2018 року;
  • про підготовку водогосподарських систем до пропуску повені та паводку.

                                        

    За інформацією членів оперативного штабу підрозділи служб цивільного захисту знаходяться в режимі підвищеної готовності, додатково підсиленні особовим складом, транспортними засобами підвищеної прохідності та необхідним технічним майном.

       В районах області організована цілодобова робота оперативних штабів з метою постійного відстеження обстановки, попередження та ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, подій та інших ускладнень.