Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету. Також до проекту долучився благодійний фонд «Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами «Розвиток».

Зазначимо, що мета проекту полягає в навчанні дітей та їх батьків використовувати альтернативну комунікацію ПЕКС для досягнення оптимального рівня соціалізації дітей з аутизмом, а саме – за допомогою «ігрового магазину», де можна придбати продукти та товари за допомогою доступної мови.

«Завдяки створенню наближеного середовища до справжнього магазину та придбання у ньому різноманітних товарів, діти та їх батьки в ігровій формі сьогодні навчалися комунікувати між собою та з іншими людьми, користуючись системою альтернативної комунікації «ПЕКС», – розповідає керівник проекту, представниця благодійного фонду «Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами «Розвиток» Олеся Самойленко.

«Діти «купували» картинками солодощі, книги, ігри, мультфільми тощо. Деякі діти промовляли відповідно складеними картинками речення. Батьки ж дітей-учасників проекту змогли побачити нові можливості для спілкування своїх дітей, а також те, що система комунікації для дітей з аутизмом «ПЕКС» працює», – відзначив тренер проекту, представник Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» Леонід Зіньківській.

За його словами, під час використання вище зазначеної системи логопедична допомога дитині не відкидається.

Організатори заходу вдячні фахівцям та волонтерам з громадської організації «Полум’я надії» за всебічну підтримку та допомогу.

Нагадаємо, що Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.