Протягом 16-18 липня, на базі реабілітаційного центру «Гармонія» проходить навчальний семінар «Інклюзивні рішення в дії», організований Вінницькою громадською організацією молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» в рамках реалізації проекту «Країна рівних можливостей».

Проект реалізовується за сприяння Уповноваженої Уряду з питань прав людей з інвалідністю Раїси Панасюк та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«Країна рівних можливостей» має на меті налагодження спільного діалогу між владою, бізнесом та громадськістю щодо включення людей з інвалідністю до соціально-економічних та культурних процесів громади та спільного створення доступного середовища з урахуванням специфіки різних форм інвалідності. В рамках проекту буде проведено моніторинг та створено основу для набуття знань, умінь та навичок щодо розбудови інклюзивного середовища на Вінниччині, а також поглиблення процесу співпраці влади та громади.

«Держава намагається створювати рівні можливості для всіх, без виключення, своїх громадян щодо самореалізації, особливо це стосується людей з інвалідністю та розбудови інклюзивного середовища в Україні», – зазначила Раїса Панасюк.

За словами директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлани Василюк, Департамент вже багато років є організатором конкурсу проектів інститутів громадянського суспільства, виконання яких співфінансується коштом обласного бюджету. Щороку до числа переможців конкурсу входять ті чи інші громадські організації, що переймаються проблемами людей з інвалідністю.

Інклюзивний проект «Країна рівних можливостей» буде тривати протягом 6 місяців. Організатори переконані, що цього часу буде достатньо, щоб створити певну основу для набуття знань та навичок щодо створення доступного середовища та залучати до громадської діяльності широкі категорії населення.