Сьогодні, 1 жовтня, у конференц-залі готелю «Оптима» відбувся регіональний тренінг для представників органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства області з метою вдосконалення навичок щодо управління проектами, що фінансуються державним коштом.

Захід відбувався за підтримки Адміністрації Президента України та Міністерства молоді та спорту України у рамках реалізації проекту «Зміцнення інституційної спроможності Уряду України та організацій громадянського суспільства для ефективної реалізації проектів за державного фінансування», що впроваджується Офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

«Організації громадянського суспільства Вінниччини спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування систематично беруть активну участь у реалізації низки проектів, спрямованих на розбудову громадянського суспільства та поліпшення рівня життя громадян. Зокрема, конкурс проектів громадських організацій, що фінансується коштом обласного бюджету, щороку дофінансовується, його бюджет зростає, а кількість проектів-учасників збільшується», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

«Ефективне виконання того чи іншого проекту потребує низки знань, умінь та навичок від представників органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства, зокрема, щодо чіткого визначення мети та цілей проекту, багаторівневого моніторингу етапів реалізації та результатів проекту», – відзначила представниця Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озерна.

Зазначимо, що протягом вересня – жовтня поточного року команда проекту відвідає 8 міст України, зокрема Івано-Франківськ, Львів, Вінницю, Одесу, Харків, Дніпро, Краматорськ та Київ.

Програма тренінгу включає у себе низку питань щодо досвіду грантової діяльності, принципів взаємодії органів державної влади та організацій громадянського суспільства, механізмів залучення зацікавлених сторін до проекту, планування бюджету проекту та моніторингу етапів його реалізації.