18 січня на онлайн платформі для організації онлайн-конференцій та відеозв'язку Zoom відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція «Життя без насилля: спільні кроки та дії».

Конференцію організовано Вінницькою міською організацією соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» у рамках проєкту «Не бійся – ти не одна!» за підтримки Уряду Канади (проєкт «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Пакт).

Мета конференції: підведення підсумків реалізації проєкту «Не бійся – ти не одна!» та обговорення подальших спільних кроків щодо зниження рівня насильства стосовно жінок з інвалідністю в Україні.

До участі у заході долучилося 50 осіб із числа учасниць проєкту, представниць та представників громадських організацій, студентів за спеціальністю «Соціальна робота» та «Психологія» Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, підготовки фахівців вищої кваліфікації Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, а також представники різних громадських організацій Казахстану.

Учасники конференції обговорили актуальні питання стосовно розвитку спроможності жіночих організацій з протидії насильству, проведення інформаційно-просвітницької роботи щодо формування ненасильницьких моделей поведінки серед жінок з інвалідністю в громадах, перспективи протидії насильства у середовищі людей з інтелектуальними порушеннями та їхніх сімей, досвід надання підтримки та допомоги жінкам з інвалідністю, які постраждали від домашнього насильства, правового супроводу потерпілих від домашнього насильства, діяльності громадських організацій як впливового чиннику запобігання та протидії домашньому насильству, надання відповідних послуг Обласним комплексним центром надання соціальних послуг для жінок, постраждалих від домашнього насильства, а також досвід надання соціальної підтримки жінкам із порушеннями слуху щодо протидії домашньому насильству.