РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

31 березня 2020 року

Вінниця

№ 213

 

 

                     ЗАРЕЄСТРОВАНО

в  Центрально-Західному

міжрегіональному управлінні

Міністерства юстиції

(м. Хмельницький)

  10 квітня 2020 року за № 68/68

 

 

Про затвердження Порядку відшкодування та Розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію у Вінницькій обласній державній адміністрації

 

Відповідно до частини першої статті 6, пункту 3 статті 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 740  «Про затвердження граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію» (зі змінами), з метою  відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування документів обсягом більше 10 сторінок:

1. Затвердити такі, що додаються:

1) Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів, що надаються за запитом на інформацію у Вінницькій обласній державній адміністрації;

2) Розмір фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів, що надаються за запитами на інформацію у Вінницькій обласній державній адміністрації.

2. Юридичному відділу апарату обласної державної адміністрації подати це розпорядження на державну реєстрацію до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький).

3. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації у Центрально-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Хмельницький), з моменту його оприлюднення.

4. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 28 травня 2012 року № 289 «Про затвердження Порядку відшкодування та розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію у Вінницькій облдержадміністрації», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Вінницькій області 05 червня 2012 року за № 22/1059.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату облдержадміністрації Валерія Бойка.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації       

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

обласної державної адміністрації

31 березня 2020 року № 213

 

 

Розмір фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів, що надаються за запитом на інформацію  у Вінницькій обласній державній адміністрації

 

 Послуга, що надається

 Розмір фактичних витрат

Копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (у тому числі двосторонній друк)

0,2 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки

Копіювання або друк копій документів формату А3 та більшого розміру (у тому числі двосторонній друк)

0,3 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки

Копіювання або друк копій документів будь-якого формату, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (у тому числі двосторонній друк)

0,5 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за виготовлення однієї сторінки

Виготовлення цифрових копій документів шляхом сканування

0,1 відсотка розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за сканування однієї сторінки

 

 

 

Керівник апарату обласної

державної адміністрації         

Валерій БОЙКО

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

обласної державної адміністрації

31 березня 2020 року № 213

 

 

 

П О Р Я Д О К

відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів, що надаються за запитами  на інформацію у Вінницькій обласній державній адміністрації

 

  1. Цим Порядком визначається механізм відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів, що надаються сектором забезпечення доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій апарату Вінницької обласної державної адміністрації за запитами на інформацію.

 

  1. Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів, що надаються за запитами на інформацію у Вінницькій обласній державній адміністрації (далі – Порядок), застосовується у випадку, коли Вінницька обласна державна адміністрація є належним розпорядником інформації.

 

  1. При наданні особі інформації про себе та інформації, що становить суспільний інтерес, плата за копіювання та друк не стягується.

 

  1. Відшкодування запитувачами інформації фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів здійснюється, в разі потреби, при виготовленні більш як 10 сторінок запитуваних документів. Обрахунок витрат на копіювання або друк документів здійснюється спільно відділом фінансового забезпечення управління фінансового та господарського забезпечення апарату облдержадміністрації та сектором забезпечення доступу до публічної інформації управління інформаційних технологій апарату Вінницької обласної державної адміністрації.

 

  1. Оплата фактичних витрат на копіювання або друк та виготовлення цифрових копій документів здійснюється шляхом перерахування коштів у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв'язку.

 

  1. Якщо кількість сторінок запитуваної інформації можна визначити заздалегідь і запитувач надіслав документ, що підтверджує оплату коштів, обрахованих згідно з цим Порядком, відповідь надається в строк, установлений Законом України «Про доступ до публічної інформації».

 

  1. Виготовлені копії документів надаються запитувачу після отримання документів, що підтверджують повну оплату витрат на копіювання або друк документів.

 

 

Керівник апарату обласної

державної адміністрації         

Валерій БОЙКО