ЗВІТ ПРО ПРОВЕДЕНЕ
ПЕРІОДИЧНЕ ВІДСТЕЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ДІЇ РЕГУЛЯТОРНОГО АКТА -

розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 11 лютого 2005 року №40 «Про встановлення граничного рівня рентабельності при формуванні роздрібних цін на скраплений газ для побутових потреб населення»

 

Відстеження результативності дії регуляторного акту проведено Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації 22-26 лютого 2021 року.


Мета регулювання: стабілізація ситуації на ринку реалізації скрапленого газу, забезпечення населення скрапленим газом та створення рівноправних умов для всіх суб‘єктів господарювання – постачальників скрапленого газу для побутових потреб населення.


Мета дослідження: мета періодичного дослідження полягає у визначенні ефективності дії регуляторного акту – розпорядження Голови обласної державної адміністрації «Про встановлення граничного рівня рентабельності при формуванні роздрібних цін на скраплений вуглеводневий газ для побутових потреб населення» у Вінницькій області шляхом дослідження статистичних даних та проведення відповідних розрахунків.


Підстава для дослідження: підставою для періодичного дослідження є дотримання вимог чинного законодавства України, а саме: ст.10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».


Строк виконання заходів з відстеження: лютий 2021 року.

 

Статус дослідження: періодичне.

 

Метод дослідження – аналіз статистичних даних та виконання розрахунків.

Показниками результативності (індикаторами ефективності) дії розпорядження голови облдержадміністрації від 11 лютого 2005 року «Про встановлення граничного рівня рентабельності при формуванні роздрібних цін на скраплений газ для побутових потреб населення» визначено:

  1. Кількість суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією скрапленого газу для потреб населення.
  2. Обсяги реалізації скрапленого газу населенню області за 9 міс. 2019 року в порівнянні з базовим періодом – 2004 роком.
  3. Динаміку росту середньозважених роздрібних цін на скраплений газ для потреб населення за 2004 (з моменту дії розпорядження), 2007, 2009, 2011, 2014, 2017 роки та 9 міс. 2019 року в порівнянні з 2004 роком (з вересня 2019 року в Україні не проводились спеціалізовані аукціони з закупівлі скрапленого газу для побутових потреб населення і жодне з підприємств не мало змоги закупити на них скраплений газ для подальшої його реалізації населенню).

 

    Додаток.doc