Голова облдержадміністрації  Владислав Скальський під час брифінгу 24 березня пояснив  запровадження посилених заходів, зумовлених небезпекою поширення  вірусної інфекції  COVID -19.

«Ми зараз напрацьовуємо разом із нашими службами і відомствами те, яким чином будуть задіяні, в разі потреби, всі наші кордони і точки контролю»,- зазначив голова ОДА.

Зокрема, очільник регіону торкнувся теми блокпостів і техніки на них на межах деяких районів Вінницької області.

«Стосовно появи блокпостів, то слід врахувати  очевидне: нам необхідно буде здійснити дуже великий комплекс дій, якщо буде прийнято рішення про зміну режиму підвищеної готовності на інший, в межах області», – зауважив  Владислав Скальський.

Голова ОДА також зазначив, що  посилення карантинних заходів пов’язане із тим, що Україна  вже має справу не лише  із випадками завезення коронавірусу з-за кордону, а також  із  внутрішньою передачею захворювання всередині країни.

«Всі заходи безпеки, які  здійснюються в області,  є вкрай важливими з огляду на останні новини,- підкреслив Владислав Скальський.- На жаль, не всі усвідомлюють серйозність ситуації та свою відповідальність за те, як вона буде розвиватися. Для мене, як для очільника області, питанням номер  один є безпека і здоров'я людей».

 Голова облдержадміністрації підкреслив, що готовий і надалі запроваджувати більш жорсткі заходи, які дозволять ефективно контролювати ситуацію в межах області.